Els grans fabricants de telefonia mòbil expressen el seu interès per un projecte del CENATIC en el marc del Mobile World Congress

Nokia, Blackberry, Limo, Symbiam Foundation i HTC-Android, estan interessats pel Visor de ODF per a dispositius mòbils que està mostrant el Centre Nacional de Referència d’Aplicació de les TIC basades en programari lliure, CENATIC.

Des de CENATIC, s’ha recordat que el ‘Mobile World Congress’ és una de les fires “més importants” del món sobre telefonia mòbil, i reunirà a Barcelona a “més de 50.000 persones” interessades en el món de la mobilitat i la comunicació. A través d’un comunicat, ha subratllat que el Visor de ODF s’ha desenvolupat conjuntament amb les empreses Semarket i Ready People, i amb el suport d’un dels seus patrons, ‘Sun Microsystems.

Segons CENATIC, el centre el Visor de ODF és una aplicació lliure per a mòbils basada en J2EM que, instal·lada en qualsevol telèfon mòbil que conti amb aquesta tecnologia Java, permetrà llegir documents de text, fulls de càlcul i presentacions realitzats sota estàndards oberts. Juntament amb això, ha explicat que el Conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausás i Coll, així com els directors generals d’infraestructures de telecomunicacions i societat de la informació, “també es van interessar” per aquest programari per a ús en les administracions públiques.

Per altra banda, CENATIC en col·laboració amb CatPL i la Universitat Politècnica de Catalunya, portaran a terme a Barcelona els pròxims dies 5 i 6 de març, “sengles” cursos dirigits a pimes i a desenvolupadors, amb la intenció que coneguin l’aplicació, i puguin contribuir a “millorar les seves capacitats” i convertir aquesta aplicació lliure en una “oportunitat de negoci si ho desitgen”.

Aquests cursos també podrien convertir-se en un “punt de partida” per al desenvolupament d’una comunitat de desenvolupadors i usuaris d’aplicacions mòbils de codi obert. I, conten amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, l’Associació Catalana d’Empreses pel programari Lliure (CatPL), i la Càtedra de Programari Lliure de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquests cursos seran impartits per Semarket en la seu de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Font: Región Digital

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari