El 93,8% del Top 500 de superordenadores utilitza Linux

Cada sis mesos l’organització Top 500 fa pública la llista dels 500 supercomputadores més ràpids del planeta. No és una mica actual, ni de fa un parell d’anys. Els equips més ràpids del Top 500 fan ús de Linux, exactament 469 dels 500.

Segons Jay Lyman, analista del The 451 Group, Linux està creixent de manera forta en la supercomputació. Des de novembre de l’any passat fins a aquest any 10 equips amb Linux han desbancat de la llista a 10 equips amb uns altres: Unix, BSD, Mac US X i Windows. Microsoft està orgullós que el primer superordenador amb el seu sistema operatiu Windows HPC Server 2008 està en desè lloc, darrere de 9 superordenadores que corren Linux.

És sobre Linux sobre el quin s’estan fent més avanços en supercomputació així com en la programació d’aplicacions per a aprofitar tal quantitat de potència de procés. Un exemple del potencial és la bèstia de IBM, RoadRunner que permet disposar de més d’un petaflop per segon. A dia d’avui el superordenador Cray XT Jaguar ha batut rècords de computació oberta, no d’ús exclusiu militar, passant el petaflop per segon també (1,3 petaflops), i en aquest cas fa ús del sistema operatiu CNL, basat en SUSE Linux.

Font: The Inquirer

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari