Bona noticia per a les PIMES Catalanes

El Govern vol incentivar les PIMES catalanes a prestar serveis TIC a la Generalitat

El nou Acord marc de serveis TIC de la Generalitat de Catalunya és una eina innovadora amb la qual es contractaran serveis TIC per valor de 130 milions d’euros anuals


Homologació serveis TIC

El Govern posarà en marxa un nou Acord marc per gestionar l’adquisició de serveis TIC per part de la Generalitat de Catalunya que busca diversificar els proveïdors acreditats, promoure la innovació de serveis i potenciar el teixit empresarial català. El nou Acord ha estat presentat aquest migdia pel secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch; el secretari de Política Financera, Competència i Consum, Miquel Salazar; el director general de Societat de la Informació, Josuè Sallent; el director gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, Josep Lluís Checa; i la directora general del Patrimoni, Immaculada Turu.

Amb l’anterior model de contractació de serveis TIC s’ha fet 1.052 adjudicacions per un valor de 400 milions d’euros des del 2005 i fins a dia d’avui. Després d’un estudi d’aquesta despesa i de l’entrada en vigor de la nova Llei de Contractes, el nou Acord marc vol incidir en la contractació de serveis TIC per valors d’entre 60.000 euros i 2 milions d’euros a través d’empreses acreditades. Es calcula que la despesa en serveis TIC del 2009 serà de 130 milions d’euros, 80 dels quals es contractaran a empreses acreditades.

L’acord, que divideix els serveis a prestar en quatre grans lots, incorpora per primera vegada un lot de Consultoria TIC. D’altra banda, el lot de Serveis de Desenvolupament i Manteniment d’Aplicacions es diversifica en dues categories excloents segons les empreses vulguin optar a licitacions majors o menors a un import -200.000 euros en uns casos i 150.000 euros en d’altres.

Aquest nou model busca potenciar el mercat de les petites i mitjanes empreses –d’entre 50 i 100 treballadors- especialitzades en el sector TIC permetent-les treballar per a la Generalitat de Catalunya per la seva qualitat, coneixement, experiència i excel·lència. D’aquest manera es vol impulsar el teixit empresarial TIC i la innovació, que és una característica del mercat català d’aquest sector.

En total, s’acreditaran un màxim de 290 empreses que, en primera instància, hauran de demostrar solvència tècnica i financera. Després se’n valoraran els coneixements, la metodologia, la inversió en R+D+I i la seguretat. Les acreditacions tenen una validesa d’un any, després del qual es tornarà a convocar el procés d’acreditació.

Una altra novetat de l’Acord marc és la prohibició de subcontractar serveis en ofertes de fins a 200.000 euros. Per imports superiors, i en cas que sigui necessari, només estarà permès de subcontractar serveis a empreses que també estiguin acreditades i fins un màxim del 30% de l’import.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari