Neix l’associació pels informàtics de la FP, l’Associació Catalana d’Informàtics de la Formació Professional – ACiFP

Antoni VIlarubla, Gloria Deulofeu, Josep Sole, Antoni Rodriguez, Eduard Elias, Josep Franci i Josue Sallent

El dijous 29 de maig de 2008, a Salesians de Sarrià (Barcelona), es vacelebrar l’acte de la constitució de l’Associació Catalana d’Informàtics de la Formació Professional( ACiFP)

L’ ACiFP vol convertir-se en una entitat que collabori amb altres institucions i organismes en la promoció d’activitats que portin als tècnics informàtics de la FP a un procés de maduració tecnològica i humana de qualitat; impulsant iniciatives d’intercanvi de coneixement tecnològic collaboratiu i cooperatiu, amb l’objectiu de socialitzar la idea del constant reciclatge i deltreball en equip, tan necessaris en aquesta professió.

Després d’unes breus paraule sde benvinguda i de lloança a aquesta iniciativa del Director Titular de Salesians de Sarrià, Antoni Vilarrubla i Grau, es va iniciar l’act eamb le ssegüents intervencions:

El Sr. Josep Solé i Pareta, president de l’associació, va explicar que la finalitat de l’ACiFP és la de representar a tot el collectiu informàtic de la professió amb titulació d’FP, recolzant i impulsant iniciatives per ajudar a donar més prestigi i reconeixement social a aquest collectiu de tècnics, així com també, fomentar la comunicació, la difusió d’informació i l’intercanvi de coneixements tecnològics entre ells.
Va concloure, proposant a l’administració que es recuperi la fira d’ocupació específica per a la FP, amb ànim d’ajudar a socialitzar la vàlua i la qualitat d’aquest collectiu tècnic.

El Sr. Antoni Rodríguez de la Torre, Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya – COEIC, va exposar que el COEIC vol ser aglutinador de tots els professionals de la informàtica, i que l’ACiFP té l’objectiu de convertir-se en la veu dels professionals informàtics de laFP.
Va acabar fent referència a l’estudi “El sector TIC a Catalunya: horitzó 2010″ presentat al Barcelona Digital Global Congress, on s’indica que el stècnics de laFP són els més buscats per les empreses del sector.

El Sr. Josué Sallent i Ribes, Director General de la Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, va expressar que la manca de professionals TIC està limitant el creixement del sector a Catalunya, que necessitem crear talent TIC basat en el coneixement de tots i en particular, pels professionals de la FP.
Va destacar el paper del COEIC per convertir-se en l’interlocutor del sector per a l’administració.

La Sra. Glòria Deulofeu i Monrabà, Directora de Competències i Treball de la Fundació BCN Formació Professional en representació del seu President Executiu, el Sr. Josep Arcas i Romeu, va posar com a mostra del talent de la FP els projectes a nivell europeu que s’estan fent des d’aquesta fundació.

El Sr. Eduard Elías i Vila, Presidente del Consejo estatal de Colegios Oficiales de Ingeniería en Informática de España, va destacar que amb la creació de l’ACiFP es completa la total representativitat dels professionals informàtics a través de les entitats afins al COEIC, entitat integradora de tots els professionals informatics de Catalunya, fugint del sectarisme i de la confrontació.
Va recordar a més, que el sector TIC ve d’una piràmide invertida, amb més enginyers que professionals de la FP i que en els propers anys ha d’aconseguir passar a una situació normalitzada.

Concloent l’acte amb la intervenció del Sr. Josep Francí i Carreté, Director General d’Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, indicant que petits passos, però ferms, com el de la constitució de l’ACiFP, són els que fan avançar amb grans impactes de futur la valoració de la FP en el entramat professional de Catalunya.
Va ressaltar el funcionament del COEIC com a collegi no convencional, obert i integrador.
Va exposar també, que la FP avança, que ha incrementat el número d’estudiants, símptoma que es comença a capgirar la piràmide invertida en el sector TIC.
Finalment i en resposta a la petició del president de l’associació, va revelar que s’està en converses amb el Departament deTreball per a dur a terme fires ocupacionals específiques per a la FP arreu de Catalunya, i que donarà suport a la presència de l’ACiFP en elles.

L’acte es va celebrar amb la presència de diferents representants i alumnes de centres de formació professional de la família d’informàtica d’arreu de Catalunya.

Josep Sole, President de l´ACiFP signant els estatuts amb Toni Recio, Vicepresident-Secretari i Josep M. Reixac, Tresorer

Font: Comunicació, Salesians de Sarrià

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari