Sun Microsystems inverteix en investigació tecnològica al Barcelona Supercomputing Center (BSC)

Signatura acord de col·laboració SUN i BSCL’empresa Sun Microsystems invertirà 420.000 euros en investigació tecnològica gràcies a un acord de col·laboració per dos anys signat amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC) per investigar en el desenvolupament de processadors per a servidors de xarxa.

L’acord, el més important d’aquestes característiques que ha signat Sun Microsystems a Europa, preveu el finançament del treball d’un equip format per investigadors de perfils sènior i júnior i la incorporació de sistemes Sun al centre de supercomputació.

L’objectiu del projecte girarà al voltant de la planificació de tasques representatives d’entorns de xarxa en arquitectures Sun Niagara T2, així com de les capacitats de virtualització i dominis lògics, que permeten que diversos sistemes operatius treballin al mateix temps en el mateix processador sense que el seu rendiment es vegi afectat significativament.

Sun Microsystems aportarà un equip d’investigadors liderat per l’enginyer Ariel Hendel, que ha creat més de 20 patents i que té una llarga trajectòria en el desenvolupament de semiconductors i circuits integrats, entre altres especialitats.

Per la seva banda, el BSC aportarà un equip liderat per l’investigador Mario Nemirovsky, amb més de 40 patents a l’àrea, que s’ha unit fa poc al BSC com a professor d’investigació del programa ICREA.

El director de l’oficina de Barcelona i responsable de la zona Nord-est a Sun Microsystems Ibèrica, Josep Fígols, ha manifestat que “estem molt contents d’haver arribat a aquest important acord amb el prestigiós equip del professor Mateo Valero per a reforçar la investigació a Catalunya. Sun és pionera en aquest camp i és l’únic fabricant que té en el mercat un processador amb 8 nuclis que pot executar 64 programes simultanis. Aquest processador representa un nou nivell en rendiment, i només fa servir la meitat d’espai i d’electricitat que altres sistemes“.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari