Manual de Gestió i Contractació Informàtica, molt ultil.

Aquesta obra ha estat dirigida i coordinada pel Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, el catedràtic de llenguatges i sistemes informàtics i membre d’ISACA Dr. Mario Piattini Velthuis i l’advocat especialista en contractació informàtica i doctor en Dret Pere Soler Matutes. Hi han participat nombrosos enginyers en informàtica, conegudes empreses del nostre sector així com responsables dels departaments informàtics d’empreses capdavanteres pertanyents a d’ altres sectors de la nostra economia (sectors bancari, editorial, hosteleria, medi ambient, farmacèutic, alimentari, del metall, entre d’altres).

El present Manual aborda, per primera vegada i de manera integral, tots els aspectes tècnics i jurídics de la gestió i contractació informàtiques. Són dues cares d’una mateixa moneda que en la pràctica es presenten íntimament unides. L’avantatge és que, d’aquesta forma, s’ofereix en una sola obra el que s’ha publicat fins al moment de manera fragmentària o amb exposicions d’enfocament més reduït. El seu àmbit sobrepassa l’estrictament jurídic i ofereix solucions a les empreses amb exemples reals d’òptima gestió informàtica. S’aborden també i per primera vegada importants qüestions com la problemàtica laboral derivada de la contractació de serveis informàtics, la subcontractació de projectes, la contractació informàtica offshore (això és, a tercers països tecnològicament emergents com l’Índia) o l’anàlisi de les llicències de programari lliure enfront de les llicències tradicionals de programari “propietari”.

En l’última part del manual, s’estudien tots els contractes informàtics de manera detallada i, el que és més important, a la llum de totes les resolucions judicials recaigudes en el nostre país en matèria informàtica.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari