Les empreses tecnològiques busquen professionals per créixer

Norberto Santiago, president de l’Associació d’Indústries d’Electrònica, Informàtica i de Telecomunicacions del País Basc (Gaia), afirma que “la manca de professionals és el factor que més està limitant els plans de creixement del sector de les TIC en tota Espanya”, i, entre les estratègies que han engegat per a donar la volta a aquesta realitat, assenyala el desenvolupament d’una universitat corporativa virtual per a coordinar plans de formació amb universitats, així com la captació de nous perfils professionals.

Només al País Basc, cada any el sector demanda sense èxit més de 700 professionals. L’estratègia futura del sector apunta a duplicar la xifra de negoci en cinc anys i a representar el 25% del PIB industrial basc en 2018, enfront del percentatge del 14,8% que suposa actual ment.

Norberto Santiago explica que, entre la bateria d’accions futures programades per Gaia, figuren les prospeccions tecnològiques per a identificar les necessitats que sorgeixen en l’evolució d’empreses i sectors, “així com la definició de models de transferència tecnològica o l’establiment d’agendes d’innovació amb altres col•lectius i agents”.

Per a escometre projectes més amplis, l’agrupació sectorial basca ha cimentat la creació de la Confederació Espanyola d’Empreses de tecnologies de la informació Comunicacions i Electrònica (Conetic), que integra a 1.637 pimes que facturen en conjunt 4.588 milions i donen ocupació a més de 29.500 persones.

Font: Expansión

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari