La creació d’empreses en el sector TIC espanyol sofreix un fre del 12,4% al 2007

El nombre de constitucions de noves societats mercantils que s’han incorporat al sector TIC espanyol durant l’any passat no ha crescut. És més, ha ralentit el seu creixement un 12,4% al crear-se un total de 2.776 noves empreses informàtiques. En 2006 es van incorporar a aquest sector més de 3.086 societats. En canvi, la xifra de dissolució de companyies sí ha augmentat, que en 2007 ha estat de 323 baixes i en 2006, de 286.

Aquests són els números que ha presentat l’empresa espanyola axesor en el seu informe anual “Estudi Radar sobre el Sector Informàtic”, que pren com base la classificació nacional d’activitats econòmiques CNAE.

Dintre del mercat de TI espanyol l’estudi analitza els subsegmentos de consulta d’equip informàtic, consulta i subministrament d’aplicacions informàtiques, activitats de procés de dades, activitats relacionades amb bases de dades, manteniment i reparació d’equip informàtic, i altres activitats relacionades amb la informàtica.

Per tipus d’activitat, el segment que major dinamisme presenta és el de consulta i subministrament d’aplicacions informàtiques amb 2.056 noves constitucions, seguit de consulta d’equip informàtic amb 314. El menys enèrgic, en canvi, és el subsector de les bases de dades amb 37 noves societats.

D’altra banda, desglossant les dades per Comunitats Autònomes, Madrid i Catalunya tornen a encapçalar la classificació de creació d’empreses informàtiques en 2007 amb 688 i 583 noves societats, seguides d’Andalusia amb 280. En contraposició, les regions amb menys incorporacions han estat Ceuta i Melilla amb dues, La Rioja amb tres i Extremadura amb 12.

Font: Computing

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari