El programari de codi obert ajuda a reduir els costos corporatius

Segons un estudi de Forrester i Unisys, la majoria de les companyies utilitzen aquesta solució per a aplicacions determinants encara que demanen més serveis.

El programari de codi obert produeix suficients beneficis en les activitats empresarials com per a utilitzar-lo en aplicacions determinants per al negoci, en àrees clau com el control d’ingressos i la millora del servei als clients. Així ho reflecteix l’estudi realitzat per Forrester Consulting per Unisys entre empreses nord-americanes i europees que han avaluat o utilitzen ja programari de codi obert.

tux-xmas3.jpg

La majoria dels enquestats en l’estudi (es van realitzar entrevistes a prop de 500 responsables de Tecnologia de la Informació entre els quals s’inclouen alts executius), també utilitzen el codi obert en aplicacions determinants per als objectius, però mostren certa preocupació sobre la falta de disponibilitat de serveis que alliberin el potencial ofert per aquest codi.

Els participants en l’enquesta veuen el programari de codi obert capaç d’oferir importants avantatges, sobretot, al reduir els costos operatius globals de l’empresa (un benefici del 62 per cent). No obstant això, existeixen factors diferents a la possibilitat d’una reducció de costos, com un augment de la flexibilitat de negoci, que estan animant clarament l’acceptació del codi obert per a utilitzar-lo en la infraestructura informàtica i en aplicacions de missió crítica.

Mentre que el 62 per cent dels enquestats afirma que el fet de utilitzar el programari sense pagar una llicència converteix al codi obert en un producte atractiu, gairebé el 80 per cent assenyala altres factors d’importància, com la compatibilitat amb estàndards oberts, l’ús de codi sense restriccions i el fet de no quedar-se restringits a un únic proveïdor.

Font: Computing

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Programari lliure i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari